alt

Franchiseblogg

Från Sandwich-Artist till franchisetagare – en framgångshistoria

Från Sandwich-Artist till franchisetagare – en framgångshistoria

 

Den 31-årige svensken – som är pappa till en tvåårig son och äventyrsåkare på fritiden – började som Sandwich-Artist på Subway i Åre inte ens 20 år fyllda. Där fick Martin Stenlund inte bara veta vad det innebär att vara en Sandwich-Artist och vilka färdigheter som krävs för att göra gästerna nöjda, han fick också lära sig hur franchisesystemet fungerar.

Han arbetade sig upp och blev butikschef. Efter ett antal år, då än mer övertygad om Subway®-franchisesystemet, kontaktade han sin regionala Business Development Agent och berättade om sitt intresse att bli franchisetagare.

”Trots att jag var väldigt ung – jag var bara 20 år – trodde Subway® på mig, välkomnade mig som franchisetagare och stöttade mig genom hela processen med att öppna min första restaurang”. Sedan dess har han inte ångrat sitt beslut för en sekund, även om det har varit ett tufft jobb att starta och driva eget.

”Men det är en del i att jag gillar att vara min egen chef. Jag vet att det är hårt jobb, men jag vet också att om jag jobbar hårt kan jag uppnå stora saker och se min verksamhet blomstra. Subway® ger mig friheten att fatta egna beslut samtidigt som man följer operativa riktlinjer.”

En annan anledning till att Martin Stenlund älskar sitt jobb ligger i att hans arbetsdagar är så varierande. Från att spendera tid på kontoret för att bland annat följa försäljning från dagen innan till att planera nästa steg för framtida restauranger, besöka hans andra tre restauranger och betjäna gäster bakom disken.

När han får frågan om vilka tips han kan ge till människor som är potentiellt intresserade av. Att bli Subway®-franchisetagare säger han: ”Du måste vara fullt medveten om att öppna eget kräver tid och energi. Det är ingen lätt uppgift, du måste vara villig att arbeta hårt. Det betyder långa dagar och mycket att tänka på. Men tack och lov, Subway® Business Development Agents finns där för att vägleda dig och kan hjälpa dig, tack vare sin mångåriga erfarenhet. Med deras hjälp kan ingenting gå fel.”

Vill du skriva en liknande framgångssaga som Martin Stenlund? Bli då en del av Subway® franchisesystemet. Du hittar alla nödvändiga steg till din egen restaurang i vår gratisbroschyr.

Få mer information!

Fyll i dina kontaktuppgifter för att få mer information. Din regionala Development Agent kommer inom kort att kontakta dig med ytterligare detaljer.