alt

Franchiseblogg

Alltid koll på de senaste trenderna inom mat

Alltid koll på de senaste trenderna inom mat

 

Snabbmatmarknaden i Sverige växer och förändras, samtidigt som tidseffektivitet och förändrade matvanor blir allt större frågor att ta hänsyn till. Subway® håller sig informerad om aktuella förändringar, underliggande trender och agerar proaktivt.

Siffrorna bekräftar att snabbmatmarknaden i Sverige blomstrar: 3% tillväxt i antal försäljningsställen och 5% tillväxt i transaktioner. Globalt uppgick värdetillväxten till 5%, 26,1 miljarder kronor, och 5 627 nya restauranger under 2017.

En titt på pågående trender på snabbmatsmarknaden visar följande:

– Gästerna letar efter sätt att vara tidseffektiva, vilket leder till att nya idéer vad gäller service, leverans och beställningar är nödvändiga.

– Sundare alternativ fortsätter att få mer utrymme på snabbmatmenyerna.

– Gästerna har en ökad medvetenhet om sin miljöpåverkan.

– Tankar om djurs välbefinnande påverkar gästens beslut. Det finns ett dominerande skifte till att äta mindre kött och efterfrågan av fler vegetariska/veganska alternativ ökar.

Subway® har koll på förändringarna på snabbmatsmarknaden. Våra subs är inte bara läckra och i gästens smak, utan möter också deras nuvarande behov och önskemål. Sedan starten har missionen varit att erbjuda ett näringsrikt och fräscht alternativ till typisk snabbmat och uppfylla förväntningarna och nuvarande näringstrender hos gästerna. Förutom de vanliga, cirka 40 färska, högkvalitativa ingredienserna (alltså mer än två miljoner kombinationer) finns det alltid tillfälliga ingredienser och produkter, såsom pastrami eller pulled pork. På så sätt kan Subway® agera flexibelt på sociala förändringar eller nya mattrender. Det uppskattas av gästerna och skapar också en avgörande fördel för Subway®-franchisetagarna. Subway® håller i hela processen med produktutveckling och produkttestning och hjälper franchisetagarna att erbjuda precis vad gäster vill ha. Som belöning har restaurangerna alltid nöjda och återkommande gäster.

Bli en Subway®-franchisetagare! Du hittar info om alla steg till att öppna din egen restaurang i vårt gratisbroschyr.

Få mer information!

Fyll i dina kontaktuppgifter för att få mer information. Din regionala Development Agent kommer inom kort att kontakta dig med ytterligare detaljer.